Pôžičky od súkromných osôb – rýchle a dostupné

Ocitli ste sa v situácii, v ktorej nutne potrebujete požičať peniaze? A banka a ani nebankové spoločnosti vám už žiadnu hotovosť neposkytnú? Jednoducho vás odmietli, lebo už dlžíte veľa peňazí? Ak áno, tak jednou s posledných možností ako získať peniaze môže byť pôžička od súkromnej osoby alebo osôb. Takáto súkromná pôžička má však aj svoje riziká a úskalia, a preto ju radšej vyhľadávajte až ako poslednú možnosť.

Ak ste sa však už pevne rozhodli, že si požičiate od súkromnej osoby, tak dávajte hlavne pozor na prípadné poplatky vopred. Žiadna seriózna osoba totiž žiadne poplatky vopred nepotrebuje. Na internete je dnes kopec podvodníkov a tak si treba dávať pozor hlavne na „nespisovné inzeráty“, kde poskytovateľ „lámanou slovenčinou – väčšinou preloženou cez prekladač z angličtiny“ popisuje aké veľké pôžičky môžete získať. Avšak tento problém dnes hádam odhalíte pomerne ľahko. Veľký pozor si samozrejme dávajte aj na zmluvu, resp. časť, ktorá hovorí o neschopnosti splácať, lebo by vám to mohlo priniesť ďalšie nemalé problémy.

Požičať si od rodiny alebo súkromníka?

Najviac využívané sú stále a vždy boli pôžičky od rodiny, pretože rodina vám rád pomôže keď má nejaké peniaze navyše. Najdostupnejšie sú ale pôžičky od súkromných osôb, pretože tieto osoby majú pomerne veľké množstvo peňazí, ktoré sú voľne dostupné napríklad na požičiavania s úrokom. Svoje peniaze tak vedia zúročiť lepšie ako v banke. Často sa stáva, že za súkromné pôžičky, ktoré vám ponúknu chcú súkromníci aj nejaké ručenie, napr. ručenie autom, nehnuteľnosťou alebo čímkoľvek iným a tak si veľmi dávajte pozor na to, aby ste platili včas.

Výhody pôžičky od súkromnej osoby

  • požičať si môžete aj bez skúmania registrov dlžníkovi
  • bez dokladovania = bez potvrdenia o výške príjmu
  • bez skúmania zadlženosti a dlhov
  • aj na vyššie sumy (závisí od poskytovateľa)
  • peniaze na čokoľvek – bezúčelová pôžička